Šādus marinētus sīpolus var izmantot salātiem un kā piedevu pie gaļas.
Sīpoli marinādē ir vislabākā uzkoda pie šašlika un jebkura cita gaļas ēdiena, kā arī populāra sastāvdaļa salātos. Parasti tos gatavo tūlītējai lietošanai, bet ziemai var uzkrāt marinētu sīpolu krājumus. Šādā veidā jūs papildināsiet savu garšīgo un veselīgo uzkodu krājumu.
Atzīmējiet šo recepti savā zinību krātuvē, jo tā ir vienkārša, ātra, un rezultāts ir ļoti garšīgs. Šādi sīpoli no gala pazūd pirms vēl īsti ir paspēti uzlikt!
Sastāvdaļas marinētiem sīpoliem ziemai:
Sīpoli (mazi, balti vai sarkani) -1 kg
Timiāns – daži zariņi
Melnie pipari un koriandrs – pēc garšas
Marinādei:
Ūdens – 1 litrs
Sarkanās bietes – gabaliņš (lai piešķirtu krāsu)
Lauru lapa – 2
Krustnagliņas – 5 vai 6
Sinepju sēklu (pēc izvēles) – 1 tējkarote
Cukurs -1 ēdamkarote
Sāls – 1 ēdamkarote
Etiķis -1 ēdamkarote
Pagatavošanas metode:
Nomizojiet sīpolus. Ja tie ir lieli, sagrieziet tos ceturtdaļās vai plānās ripās. Ja vēlaties mīkstāku tekstūru, sīpolus var īsi (apmēram 1 minūti) blanšēt verdošā ūdenī. Pēc tam noskalojiet tos ar aukstu ūdeni.
Pirms sīpolu marinēšanas, sterilizējiet stikla burkas un vākus, uzvārot tos ūdenī apmēram 10 minūtes.
Tam sekojoši sagatavojiet marinādi. Katlā sajauciet ūdeni, etiķi, cukuru un sāli. Pievienojiet lauru lapas, melnos krustnagliņas un, ja vēlaties, sinepju sēklas. Uzkarsējiet šķidrumu līdz vārīšanās temperatūrai, maisot, līdz cukurs un sāls pilnībā izšķīst. Pievienojot biešu gabaliņu intensīvākai krāsai.
Ievietojiet sīpolus sterilizētās burkās. Ievietojiet timiāna zariņu katrā burkā un piparus. Pārlejiet karsto marinādi pāri sīpoliem, līdz burkas ir pilnībā piepildītas. Aizskrūvējiet burkas ar sterilizētiem vākiem.
Atdzesējiet burkas un glabājiet tās vēsā, tumšā vietā. Marinētie sīpoli būs iestāvējušies pēc aptuveni 2-3 nedēļām un varēs tikt glabāti vairākus mēnešus.